NOVÁ AFFILIATE SÍŤ

Exkluzivní kampaně na SMS půjčky, které jinde nenajdete

Nová affiliate síť přichází na český trh s affiliate kampaněmi, které jinde rozhodně nenajdete. Přináší kampaně s defaultní platbou za lead 1 až 4 € nebo za sale až 12 €. ...

sobota 6. dubna 2013

AdBenefit má zřejmě další problém - reklamní prvky se hlásí jako phishing

Affiliate síť AdBenefit se od začátku roku potýkala s problémy se synchronizací databází, které se jim koncem března konečně podařilo vyřešit. Necelý týden po té však přichází další problém - reklamní prvky umístěné na serveru track.adbenefit.cz nyní některé prohlížeče označují jako podvodné (phishing). Návštěvníkovi se tedy buď vůbec nenačte web nebo "pouze" reklamní prvek umístěný na tomto serveru.


Podle mého jde o nahlášení od nějaké konkurenční affiliate sítě. Nechci jmenovat, ale k podobným "agresivním" praktikám mě napadá pouze jedna společnost. Její jméno si však nechám pro sebe - nehodlám tu o tom spekulovat. UPDATE: Opravdu nemám na mysli eSpolupráci.

Klíčovým při blokaci serveru track.adbenefit.cz může být vysvětlující věta v upozornění Firefoxu:

Podvodné stránky nazývané též útoky typu phishing se snaží zpravidla napodobit webové stránky, kterým věříte.

Značná část webů v affiliate sítích obecně totiž okem pozorovatele (kterým je zde vlastně i Google) v podstatě parazituje na několika značkách, z nichž nejzářnějším příkladem u AdBenefitu bude česká affiliate klasika v podobě Ferratum.

AdBenefit nyní může zvolit asi nejelegantnější řešení - změnit doménu, na které reklamní prvky provozuje. Jejich iframy na doméně usetreno.cz, totiž blokovány nejsou. Nicméně nejsou pro partnery dostupné v HasOffers. Affiliate partnerům nezbude zatím nic jiného než vyčkat, za jak dlouho se problém nějakým způsobem vyřeší nebo přejít k affiliate síti eSpolupráce, která tento týden u kampaně Ferratum bohužel plošně snížila provizi z konkurenceschopných 165 na pouhých 150 Kč/sale.

O problému jsem zatím informoval affiliate manažerku AdBenefitu Hanku Kmecovou a počkám na oficiální vyjádření. V mezičase jsem však weby převedl k eSpolupráci, která tímto problémem (prozatím?) netrpí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nekomentujte blog s odkazy na vaše affil weby - seriously, nezkoušejte to. Jediný povolený odkaz je odkaz na homepage osobního webu/blogu nebo homepage zaměstnavatele (tzn. firmy, která vás zaměstnává - nikoliv její divize nebo konkrétního projektu.)